Sinaloae melkslang (Lampropeltis triangulum sinaloae)

Lt sinaloae

Herkomst

Herkomst: noordoost Costa Rica
Lengte: 130 tot 160cm
Leeftijd: 15 jaar
Het hoofd is breed en enigszins gescheiden van de nek. Er zijn twee natuurlijke variaties bekend, de bekende "tricolor" met de klassieke rood-zwart-wit-zwarte bandring en de "bicolor" ook wel "mandarijn" genoemd waarbij de normaal witte band oranje tot rood van kleur is. Aan het einde van elke schaal is een kleine zwarte stip. Het melaninegehalte neemt toe naarmate de slangen volwassen worden. Soms zijn ze bijna zwart met een vaag patroon.

Zorg
Ervaring: halfgevorderd tot ervaren slanghouder
Voedsel: Deze slangen hebben van nature een zeer gevarieerd dieet bestaande uit zowel kleine zoogdieren als een verscheidenheid aan hagedissen en slangen. Jonge dieren voeden zich soms ook met kleine amfibieën. In gevangenschap doet deze soort het buitengewoon goed op kleine zoogdieren zoals muizen en jonge ratten of muizen
Volwassen voeding: elke 5 dagen
Jong voeren: elke 3 tot 5 dagen
Waterbak: Ja
Waterverversing: 3 keer per week

Voeding
Er is de keuze om de prooi levend of dood aan te bieden. Het wordt aanbevolen om dood voedsel aan te bieden. Dit is praktischer en voorkomt dat het voedseldier uw slang verwondt. Het is ook aan te raden om het voerdier met een voedertang aan te bieden en uw slang buiten het verblijf te voeren. Dit zorgt ervoor dat uw hand niet in verband wordt gebracht met voedsel en voorkomt dat uw slang tijdens het voeren naar uw hand reikt. Ga je toch voor levend voer, dan moet je toezicht houden op het voeren. Het prooidier kan de slang ook verwonden. Voer de rattenslang apart, want als twee slangen dezelfde prooi vangen, kunnen ze elkaar verwonden en soms zelf opeten. De ideale prooi is ongeveer zo breed als het breedste deel van de slang.

Water
De waterbak in de accommodatie moet groot genoeg zijn zodat de slang er in zijn geheel in kan liggen. en zal helpen om de vochtigheidsgraad in de tank te handhaven, het ideale vochtigheidsbereik ligt tussen 50% en 70%.

Schoonmaak
Een hygiënische leefomgeving is belangrijk om uw slang gezond te houden. Om dit te bereiken zal de accommodatie regelmatig schoongemaakt moeten worden. Een keer per week schoonmaken is voldoende. Om de opbouw van bacteriën te voorkomen moet de gehele accommodatie enkele keren per jaar worden schoongemaakt en gedesinfecteerd.

Behandeling
om de slang te laten wennen aan contact met mensen is het aan te raden het dier af en toe op te pakken en vast te pakken, maar hoe ga je om met een slang, zorg dat je het dier aan het begin van het lichaam en halverwege tot aan de uiteinden ondersteunt het lichaam. Knijp nooit in uw slang tijdens het hanteren, omdat hun wervels kwetsbaar zijn en gemakkelijk kunnen breken. Zorg er ook voor dat je handen gewassen zijn en niet naar eten ruiken. Tot slot, raak uw slang niet aan wanneer deze aan het vervellen is en raak het dier niet aan nadat het net heeft gegeten. De jonge slangen of slangen die nog niet eerder zijn behandeld, kunnen defensief zijn en aanvallen. De slang is niet giftig, maar het is beter om bijtwonden te vermijden. Na meerdere keren gebruiken zal de slang er vanzelf aan wennen en minder defensief worden.

Huisvesting
Minimum groot verblijf voor 1 stel: 100 x 50 x 50
Ligoppervlak: 0,5 m2 en 1 verhoogd platform per slang waarop de slang met zijn hele lichaam kan liggen.
Dagtemperatuur: 24-28C
Nachttemperatuur: 22-24C
Uren licht: 12 uur
Vochtigheid: 40%-60%
Bodembedekker: Kranten, schors, zand of beukenhoutsnippers

Ontwerp
Dit zijn echte bodembewoners en leven van nature tussen gevallen bladeren en takken in de regenwoudbodem. De temperaturen zijn hier gematigd en er is weinig verschil tussen dag- en nachttemperaturen, de luchtvochtigheid is relatief hoog. Houd hier rekening mee bij het opzetten van een verblijf voor deze slangen. Bied ze een substraat aan om in te graven, zoals espenbedding of op kokos gebaseerde grond, zoals kokos of turf. De gemiddelde luchtvochtigheid moet rond de 60 tot 70% liggen. Een hoge luchtvochtigheid betekent niet een nat oppervlak.
Daarnaast is ventilatie nodig om de lucht fris te houden en is het aan te raden de accommodatie uit de felle zon en zo trillingsvrij mogelijk te houden.

Gedrag
Jachtmethode: Strangler-slang.
Lifestyle: schemering en nacht actief

Karakter
Ze verschuilen zich graag in de bosbodem tussen afgevallen takken, bladeren en stengels. In het wild gevangen slangen kunnen erg schuw zijn en zullen zich verstoppen als ze gestoord worden. Ze zullen meestal proberen weg te komen, maar kunnen bijten als ze worden vastgezet of niet goed worden vastgehouden. Tegenwoordig zijn vrijwel alle gehouden Hondurese melkslangen afkomstig van vele generaties afstammelingen van dieren die in gevangenschap worden gehouden en dit heeft geresulteerd in actieve, nieuwsgierige en rustige slangen. Deze soort is het meest actief in de schemering en 's avonds.

Aandachtspunten
de sinaloae kunnen defensief zijn, vooral in de omheining. Houd hier rekening mee bij het hanteren van uw slang om onnodig letsel te voorkomen. Regelmatige behandeling zal de slang uiteindelijk tam en kalmer maken.

Kosten en aankoop
Wetgeving: Er is geen documentatie vereist om een ​​sinaloae-melkslang te houden.
Eenmalige kosten: Hieronder vallen de kosten voor huisvesting, verlichting, verwarming, waterbak en decoratie. Dit kan samen een paar honderd euro tot een paar duizend euro kosten. Het uiteindelijke bedrag is afhankelijk van de kwaliteit en maat

FaLang translation system by Faboba